Можливості
5/11/2023

Молодь у місцевому врядуванні: студенти знайомились із роботою депутатів

Участь у зустрічах взяли 14 студентів

Молодь у місцевому врядуванні: студенти знайомились із роботою депутатів

Поширити

Як працює місцевий депутат? Сумські студенти продовжують знайомство з їх діяльністю, активно відвідують приймальні місцевих депутатів, щоб дізнатися більше про те, як влаштоване місцеве самоврядування. Допомагає їм в цьому Сумська платформа реформ та Місто розумних.

Навіщо це молоді? Такі зустрічі проводяться з метою отримання молодими представниками громади практичних знань про діяльність місцевих депутатів.

«Працювати з активною, зацікавленою молоддю — одне задоволення. Саме сьогоднішні студенти з сучасним баченням світу мають змінити підходи до комунікації "виборець-депутат" та на відміну від старших поколінь не боятися на рівних, конструктивно комунікувати з "великими начальниками".

Депутат — не ворог містянина, депутат — не слуга народу, депутат — це наш представник у владі, депутат — це наш партнер для спільного розвитку міста! Свідомий виборець + відповідальний депутат = ключ до успішної громади», - впевнений Максим Корнієнко, менеджер грантів та проєктів ГО «Місто розумних».

Загалом участь у зустрічах взяло 14 студентів. Після групової екскурсії міською радою — колективна зустріч з депутатами та відвідини засідання депутатської комісії. Найактивніші та найсміливіші —  відправилися у "квест по депутатських приймальнях" та самостійно потрапили на прийом до 5 народних обранців: поспілкувалися та зробили селфі на пам'ять.

Вся ця активна та допитлива молодь є учасниками кампанії «Молодь у місцевому врядуванні» в рамках ініціативи Місцеві депутати. Атестація. Далі буде!

Може бути цікаво